Біжучий рядок

"Всі хороші книги схожі в одному: коли ви дочитаєте до кінця, вам здається, що все це трапилося з вами, і так воно назавжди при вас і залишиться". Е. Хемінгуей

четвер, 22 грудня 2016 р.

Адвент-календар. День двадцять другий.
Саме час готуватись до вертепу, вчити ролі, майструвати різдвяну зірку і  ставити шопку. Що означають всі ці дивні і малознайомі слова? 
Верте́п — старовинний пересувний український ляльковий театр, де ставили п'єси про народження Христа.
Шопкаверте́пна скри́ня — переважно макет, що зображає вифлеємську стайню в ніч Різдва Христового. Може бути виконана як у мініатюрі, так і у великих розмірах. Обов'язковими елементами є фігури Ісуса ХристаМатері Божої та святого Йосипа; в шопці можуть також бути пастушки, тварини, три царі чи інші персонажі. Інколи встановлюють живі шопки, в яких замість фігур беруть участь живі люди і звірі.

Зі́рка — традиційний атрибут різдвяного обряду колядування, пов'язаний з євангельською легендою про Христа, чудесне народження якого провістила «Вифлеємська зірка». Як правило, атрибут виготовлявся із звичайного решета, до якого прилагоджували «роги» (8, 9, 10, 12 чи 16) та обклеювали різнокольоровим промасленим папером, прикрашали фольгою, стрічками й китицями. До бокових стінок могли бути прикріплені картинки на релігійні сюжети. Всередину Зірки вставляли свічку, утворюючи щось на зразок «чарівного ліхтаря». Інколи Зірка могла обертатися навколо своєї осі.
Книга дня: Мирослава Зінько "Різдвяна історяі у наліпках". - Видавництво Скриня, 2012.
Кожного року ми святкуємо Різдво, час народження Сина Божого. Та чи знаємо, як усе відбувалося?
Відтворити емоційну атмосферу народження маленького Ісуса допоможе гарно ілюстрована розповідь про Різдво. Також у комплекті ви зможете знайти наліпки, які потрібно вклеїти туди, де на картинках їх бракуватиме. Таким чином розповідь ніби оживає, а діти можуть сповна перенестися у той час і відчути себе учасниками тих захоплюючих подій!

Немає коментарів :

Дописати коментар