Біжучий рядок

"Всі хороші книги схожі в одному: коли ви дочитаєте до кінця, вам здається, що все це трапилося з вами, і так воно назавжди при вас і залишиться". Е. Хемінгуей

понеділок, 16 лютого 2015 р.

Книга своїми руками
Хочемо познайомити Тебе, друже, з новим святом, якому виповнилось лишень три рочки: 14 лютого - Міжнародний  день дарування книги. Він об'єднує всіх тих читачів, які діляться з дітьми любов'ю до читання, любов'ю до книги.
В "Чарівній майстерні" пройшло заняття, присвячене книзі. Ми переглянули фільм, в якому показано, як друкують книги. Розібрали "анатомію" книжки: тепер ми знаємо, що таке книжковий блок, ляссе, форзац, фронтиспіс, анотація... і ще багато мудрих слів. В нашій бібліотеці є книжки-малютки і книжки-гіганти,  книжки-іграшки і важкі подарункові видання в супер-обкладинках.
А потім ми створили кожен свою книгу: зі своєю оригінальною назвою на обкладинці, портретом автора на фронтиспісі, ілюстраціями на кожній сторінці (книжка ж бо дитяча, як без ілюстрацій?). Кожен автор відніс своє творіння в відповідне видавництво (якщо книга на морську тематику, то видавництво "Джерельце" і т.п.).На завершення заняття всі отримали в подарунок дитячу книжечку. 

Наші автори
РS: А в кінці робочого дня прибігли три восьмикласника і принесли гарно запакований подарунок. Коли ми його розгорнули, побачили КНИГУ! 

Немає коментарів :

Дописати коментар