Біжучий рядок

"Всі хороші книги схожі в одному: коли ви дочитаєте до кінця, вам здається, що все це трапилося з вами, і так воно назавжди при вас і залишиться". Е. Хемінгуей

неділю, 4 жовтня 2015 р.

Самарська Покрова на Новобогородицькій фортеці
3 жовтня 2015 року наші діти та дорослі (пластуни та гуртківці "Чарівної майстерні") разом з іншими патріотичними городянами та організаціями нашого міста провели в селищі Шевченко на козацькому фестивалі "Самарська Покрова".
Випробували свої сили на "Смузі перешкод", постріляли з лука і рушниці, відшукали "скарби" в Самарі, побачили справжнє козацьке Коло, ледь не оглухли від пострілів гармати. А лялька-мотанка з трави, яку ми зробили, відправляється жити в міську бібліотеку для дорослих, в Центрі слов'янської писемності і культури.
А ти, друже, якщо хочеш більше дізнатись про історію цього краю, про реальні події, які відбувались на його теренах на початку ХХ століття, відкрий для себе книгу "Самарська Сага ХХ століття" Надії Тубальцевої.
Коли побуваєш в місцях, описаних в книзі, походиш по валам, що залишились від фортеці, побачиш на власні очі безмежні краєвиди, де тільки сонце, вода, трава і спокій, коли зможеш торкнутись цієї землі,  тоді перестаєш сприймати все лише текстом, тоді це стає частиною твого життя, твоєї історії.





Немає коментарів :

Дописати коментар