Біжучий рядок

"Всі хороші книги схожі в одному: коли ви дочитаєте до кінця, вам здається, що все це трапилося з вами, і так воно назавжди при вас і залишиться". Е. Хемінгуей

суботу, 13 червня 2015 р.

Свій до свого по своє / або в гостях у колег
Гарна ідея по обміну досвідом між бібліотекарями з різних регіонів почала реалізовуватись в Україні. І хоча на такий семінар мені не судилось попасти, частину своєї відпустки вирішила витратити на спілкування з колегами-бібліотекарями Франківщини і Львівщини.
Перша зустріч - гірське село Білі Ослави, Надвірнянський район, Івано-Франківської області. Маленька сільська бібліотека розмістилась в учительському будинку, що в самому центрі села. Цей культурний центр (а він таки центр, бо клубу в селі нема) займає два поверхи. На нижньому - дитячий відділ, на верхній до дорослого відділу ведуть дерев'яні вузенькі сходи. По стінам - грамоти, нагороди, подяки, портрети. В куті (проситься порівняння з іконою) - портрет Марійки Підгірянки, яка народилась в Ославах. Фонд маленький - 8 тисяч, більше ніж скромний. Але дуже гарно і затишно. Всюди вишиті рушники і серветки, ткані гуцульські хідники, підписані виставочки оформлені з любов'ю.





















Фантазії бібліотекарки пані Надії Гринюк можна по-доброму позаздрити: гаївки, екологічні заняття, літературні вечори ...і "Солодкі читання" (улюблені мої "СЧ"), що вразили мене і завоювали мою прихильність беззаперечно!  Познайомила нас керівник Білоославського ПЛАСТу п. Леся Бойко.
Не тільки в Дніпрі бібліотека дружить з пластунами, за 1000 км. - такі самі вподобання, пластуни - активні читачі, легкі на підйом.
Не буду розкривати передчасно всіх ідей, на які надихнула мене сьогоднішня зустіч. Деякі можна буде реалізувати вже в липні-серпні, а інші - з початком навчального року.
А поки я тут, мене чекає спільна "Книжкова мандрівка" на одну з Карпатських вершин. На яку? На вершину моєї мрії! :) 

2 коментарі :