Біжучий рядок

"Всі хороші книги схожі в одному: коли ви дочитаєте до кінця, вам здається, що все це трапилося з вами, і так воно назавжди при вас і залишиться". Е. Хемінгуей

четвер, 15 травня 2014 р.

15 травня 2014 - День української вишиванки
Свято це, друже, придумали в 2008 році  студенти-історики Чернівецького Національного Університету. Після того, коли одного дня у вишитих сорочках вони прийшли на заняття, акцію підтримала громадськість: вишиванки одягнули в дитсадках та школах, на заводах та в офісах, таксисти, водії маршруток та тролейбусів теж підтримали ініціативу молоді.
Гарне, світле, красиве, патріотичне свято!
Наші читачі  в народних строях:
на таборі "Строката Хата", присвяченому українському розпису і вишивці
Чи знаєш ти, друже, що вишиванки бувають різними? Грубі полотняні - на щодень, вибілені святкові з тонкого льону - до церкви чи на весілля, чорні зі стриманою вишивкою - на Страстний тиждень Посту чи похорон. Кожен регіон нашої країни має свої улюблені кольори і візерунки, свої традиції вишивки (стаття в Wikipedia:Вишиванка). Кожен орнамент - це оберіг, який з тобою повсякчас. Поглянь на свою сорочку, що Ти можеш розказати про свою вишивку? Дізнайся більше! А допоможуть Тобі в цьому енциклопедіїї з народознавства, які є  в нашій бібліотеці.
Бібліотекар Ольга Станіславівна
Ерік Євтушенко
Тетяна Гришко, Віталій Фролов, Микита Подгорнов
Одягни, друже, в цей день вишиванку на роботу, навчання, прогулянку!

1 коментар :