Біжучий рядок

"Всі хороші книги схожі в одному: коли ви дочитаєте до кінця, вам здається, що все це трапилося з вами, і так воно назавжди при вас і залишиться". Е. Хемінгуей

понеділок, 22 лютого 2016 р.

Експериментаріум ч. 4 
Дослід 1.
Серветка, фломастери, стакан з водою.
Виріж з серветки смужку шириною до 5 см. Від нижнього краю серветки відступи  5-6 см. і постав фломастерами рядок крапочок. Опусти серветку в стакан. Налий в стакан води так, щоби вона не доходила до кольорового рядочку. Через  кілька секунд побачиш, як почнуть розтікатись кольорові доріжки.

Чому?


Дослід 2.
Пекинська капуста, харчові барвники, стакани з водою.
В стаканах з водою розведи харчові барвники. Можеш зробити стільки кольорів, скільки захочеш. В кожен стакан постав листочок пекинської капусти і залиш стояти. Через півгодини вже буде видно, як підіймається по капілярам вода з фарбою. Наступного дня побачиш, що листочки стали різнокольоровими.

Дослід 3.
Картон, борошно для млинців, харчові барвники, мисочки, вода, ватні палички, мікрохвильовка.
В кожну мисочку насип пару ложок борошна для млинців. Воду підфарбуй харчовими барвниками і обережно влий в борошно, доводячи його до стану сметани.
Далі на картоні намалюй візерунок ватними паличками, занурюючи їх в різнобарвні сметаноподібні розчини.
Потім постав готовий малюнок на 30 сек. в мікрохвильовку, щоби він запікся. Обережно діставай готовий виріб, на якому малюнок візьметься бульбашками, підніметься і стане об'ємним.
Пам'ятай: 30-40 сек., не більше!




Роботи Артема 

Немає коментарів :

Дописати коментар