Біжучий рядок

"Всі хороші книги схожі в одному: коли ви дочитаєте до кінця, вам здається, що все це трапилося з вами, і так воно назавжди при вас і залишиться". Е. Хемінгуей

неділю, 3 січня 2016 р.

Подарунок читачам Лондона
Ось ще один подарунок місту. Тепер вже в Великобританії.
На початку літа в Лондоні  з'явились п'ятдесят книжкових лавок (Book Benches). Цей проект «Книжки в місті» - подарунок від Британського Національного Фонду грамотності та організації Wild in Art. 
Творці цього шедевра нагадували всім городянам, що читання може стати відмінним проведенням часу і лондонці мають привід пишатися  своєю літературною спадщиною
А вже на початку жовтня знамениті лондонські лавки, виконані у вигляді найпопулярніших в Англії книг, були виставлені на аукціон. Таким чином британське суспільство підтримало програму Національного Літературного Фонду (National Literacy Trust) по підвищенню грамотності серед дітей з неблагополучних сімей Великобританії.
7 жовтня в Southbank Centre відбувся аукціон. Кожна книжкова лавка була виставлена ​​окремим лотом і за підсумками аукціону оцінена в чотиризначну суму.
Національний Літературний Фонд запевнив, що лавки, що радували лондонців все літо, виконали не тільки  покладену на них спочатку місію - данину поваги до чудесних літературних творів та їх авторів, але також стали справжнім символом боротьби за підвищення культурного рівня країни.

Немає коментарів :

Дописати коментар