Біжучий рядок

"Всі хороші книги схожі в одному: коли ви дочитаєте до кінця, вам здається, що все це трапилося з вами, і так воно назавжди при вас і залишиться". Е. Хемінгуей

понеділок, 21 вересня 2015 р.

Любителям науки і техніки
Ти полюбляєш читати довідникову літературу? Тебе цікавлять новинки науки і техніки? А ти пробував на практиці перевірити свої знання? Саме для таких любителів вчора (20 вересня 2015) в парку Глоби - біля "Парку ракет" - відбувся "Науковий пікнік". І наші  допитливі пластуни там побували.
Що таке науковий пікнік? Це коли ти дізнаєшся, що на лямпочку можна стати ногами - і вона не трісне (чому? відкривай розділ про сферичні поверхні і читай), коли тебе навчать, як відділяти сіль від перцю (це вже з області хімії, статики та електрики), коли побачиш, як світиться солоний огірок (фізика, електрика) і як роблять брикети для пічки, скільки в твоїх руках сили і як плести браслетики, як роблять гігантські мильні бульбашки і як запустити робота, що видно в мікроском і як зробити припой. Зрештою, там було багато всякого цікавого на різний вік: від конструкторів для малечі до лекцій для батьків.
 Біля супер-сучасної пожежної машини
 Справжні роботи
 Вимірювач сили
 Загадки про сферичні поверхні
 Трохи магії і хімії
 Огірок, що світиться, або фізика в побуті
Трохи про повітряні потоки і просто весела забава
На другу частину сходин було заплановано знайомство з новою домівкою, яке, на жаль, довелось відкласти через хворобу директриси Дитячого Центру. Але - на наше превелике щастя! - поруч знаходиться Центральна Дитяча Бібліотека, де ми і подивилися крутезне кіно про скаутів "Королівство повного місяця".

Немає коментарів :

Дописати коментар