Біжучий рядок

"Всі хороші книги схожі в одному: коли ви дочитаєте до кінця, вам здається, що все це трапилося з вами, і так воно назавжди при вас і залишиться". Е. Хемінгуей

неділю, 30 травня 2021 р.

Літні читання. 6 клас.

Українська література

Леся Воронина "Таємне Товариство Боягузів, або Засіб від переляку № 9"

Повість «Таємне Товариство Боягузів, або Засіб від переляку № 9» - це спроба пояснити, що боягузтва потрібно позбуватися.

Головний герой  Клим Джypa  має побороти свій страх, а мимохіть і врятувати планету. У повісті Землю атакують прибульці з чужої Галактики - підступні і хижі Синьоморди-Квакожери, яким вельми до смаку наші комахи.

Виявляється, що боягузи, а точніше Таємне Товариство Боягузів, можуть врятувати нашу планету від страшних загарбників, які заразили землян вірусом страху. І саме боягузам вдасться їх зупинити, бо «вірус страху» найперше вражає хоробрих, які зовсім не мають імунітету. А боягузам усе життя треба боротися з власним переляком, тому у кожного боягуза є свої засоби подолання страху...

Клим Джура переживає неймовірні пригоди. Спочатку, втікаючи від сусіда-хулігана Сашка Кактуса, він провалюється в каналізаційний люк і потрапляє в секретну лабораторію ТТБ - Таємного Товариства Боягузів. Там Клим дає згоду на участь в експерименті: випробовування засобу від страху № 9. Разом із Климом у першому завданні були задіяні ще двоє агентів ТТБ - веселі хлопці на прізвиська Жук і Заєць. Вони проникли в лігво ворога й навіть зробили кілька знімків.

А ще врятувати планету від прибульців Климові допоможуть часоліт, винайдений бабусею Солею, та мама й тато, які перебували на розкопках біля однієї з єгипетських пірамід. Так, під час порятунку світу Клим дізнається й історію свого роду (рід його походить від характерників).


Немає коментарів :

Дописати коментар