Біжучий рядок

"Всі хороші книги схожі в одному: коли ви дочитаєте до кінця, вам здається, що все це трапилося з вами, і так воно назавжди при вас і залишиться". Е. Хемінгуей

суботу, 9 травня 2020 р.

НІКОЛИ ЗНОВУ!
Онлайн зустріч з істориком п. Тарасом Гривулом
Так звучить гасло, яке закликає унеможливити будь-які військові протистояння між цивілізованими державами. Натомість в Україні, як спадок від недавніх радянських часів, продовжують ширитися міфи про Велику Перемогу над нацизмом.
Мали напрочуд цікаву і пізнавальну розмову про Другу світову війну від учасника АТО/ООС пана Тараса Гривула з пластового куреню "Орден Залізної Остроги". Як історик за фахом, пан Тарас в доступній формі пояснив, чому війну слід називати Другою світовою, а не Великою Вітчизняною, скільки ганебних військових злочинів були замовчані радянською владою завдяки стійкій пропаганді.

Ми почули багато живих і невигаданих історій того, як українці опинялися по різні боки фронту, не маючи власної самостійної держави. Завдяки тому, що зараз Україна - демократична держава, ми маємо можливість вільно спілкуватися на будь-які теми, ставити незручні питання і шукати на них правдиві відповіді. Сьогодні для цього є багато відкритих джерел: спеціалізовані сайти, доступна література в бібліотеках, розсекречені архіви КДБ. У Радянському Союзі люди не мали таких прав і свобод, як маємо ми зараз. Маємо розуміти, як працювала репресивна політична система і які злочини були скоєні проти українців у роки Другої світової.
Схиляємо голови перед тими, хто загинув у роки Другої світової війни і повторюємо: НІКОЛИ ЗНОВУ!

Немає коментарів :

Дописати коментар