Біжучий рядок

"Всі хороші книги схожі в одному: коли ви дочитаєте до кінця, вам здається, що все це трапилося з вами, і так воно назавжди при вас і залишиться". Е. Хемінгуей

пʼятницю, 2 грудня 2016 р.

Смайл зимой смайлики картинки Адвент-календар. День другий. Сніжний. ❄
В Дніпрі випав сніжок. А нам час зайнятися виготовленням святкової гірлянди.

Гірлянда «Пінгвінчики» 
Вирізаємо з чорного паперу смужку шириною 10 см і складіаємо її гармошкою. На верхньому прямокутнику малюємо пінгвіна: овальне тіло, два крильця у вигляді перевернутих крапельок і трикутні лапки. Крила мають закінчуватися точно на лініях згину. Малюнок вирізаємо по контуру, не розрізаючи на згинах. Прикладаємо малюнок до картону і обводимо. Малюйємо грудку і мордочку. Вирізаємо шаблон.
Складаємо папір гармошкою. Прикладаємо до нього шаблон, переводимо контур і вирізаємо. На кожного пингвинчика треба приклеїти по одній білій деталі. Очі малюємо фломастером або ручкою. Дзьоб вирізаємо з червоного паперу. Так само з кольорового паперу можна вирізати шапочки та шалики.

Тепер можна приступати до читання. На сьогодні у нас подарунок для найменших - вірш Максима Рильського "Білі мухи"Видавництво Старого Лева (ВСЛ), 2016.
Уже для кількох поколінь вірш Максима Рильського про білих мух є особливою візитівкою зими. Саме тому нас страшенно тішить, що тепер він, доповнений яскравими та простими ілюстраціями, перетворився на книжку-картонку, яку можна читати, співати,  і вивчати разом із малюками.

БІЛІ МУХИ
Білі мухи налетіли,
Все подвір’я стало біле.
Не злічити білих мух,
Що летять, неначе пух.

—  Галю, Петрику, Кіндрате,
Годі, ледарі, вам спати! 
І побігли до санчат
Галя, Петрик і Кіндрат.

Всі з гори летять щодуху,
Щоб піймати білу муху.
А санчата їм усім
Змайстрував старий Максим.

Немає коментарів :

Дописати коментар