Біжучий рядок

"Всі хороші книги схожі в одному: коли ви дочитаєте до кінця, вам здається, що все це трапилося з вами, і так воно назавжди при вас і залишиться". Е. Хемінгуей

четвер, 5 листопада 2020 р.

КРАЄЗНАВЧА ПОДОРОЖ
Друже, ознайомся з відео про акцію "Легенди Старого Кодака", яка відбулась 14 жовтня 2020 року на території старовинного козацького кладовища та фортеці Кодак і приурочена до Дня Українського козацтва і Святої Покрови.

Мета - привернути увагу суспільства до унікального об’єкту – пам’ятки архітектури та історії Національного значення – фортеці Кодак та території козацького кладовища.


В програмі:
* тематична екскурсія фортецею Кодак,
* вшанування пам’яті козаків, молебень,
* виступи істориків та офіційних осіб,
* презентація на території козацького кладовища тематичної ландшафтної інсталяції від дизайнера Світлани Кульбашної,
* екскурсія-лекція на козацькому кладовищі,
*перегляд документального фільму «Козацький батько Дмитро Яворницький»
* та прем`єрний передпоказ фільму «ХАРАКТЕРНИК. ДМИТРО ЯВОРНИЦЬКИЙ».

Це справжній 15-хвилинний фільм про патріотизм, любов до нашої історії та країни, головними героями якого стали небайдужі люди - історики, археологи, громадські активісти, волонтери, представники ветеранських організацій і місцевої влади.

Завдяки акції "Легенди Старого Кодака" звернули увагу громадськості на ті проблеми, які є в цій місцевості, на її історичну цінність та туристичний потенціал. Це лише перший крок у масштабних перетвореннях легендарної Кодацької фортеці і козацького кладовища.

Переглянути фільм можна за посиланням:  https://www.facebook.com/watch/?v=490063538619704

Немає коментарів :

Дописати коментар