Біжучий рядок

"Всі хороші книги схожі в одному: коли ви дочитаєте до кінця, вам здається, що все це трапилося з вами, і так воно назавжди при вас і залишиться". Е. Хемінгуей

понеділок, 15 червня 2020 р.

"ГЕРОЇ СЕРЕД НАС"_4
Найближчого четверга, 18-го червня о 18:00 год Пласт.Дніпро запрошує на розмову з капеланом ПЦУ отцем Дмитром Поворотним у рамках проекту "Герої серед нас"

Своє священицьке служіння отець Дмитро почав ще навесні 2014 року в батальйонах територіальної оборони та у Штабі національного захисту Дніпропетровської області, тоді ще не було чіткого розуміння капеланства.

Це саме він на початку російської агресії в 2014 році поїхав до бойовиків на сході і забрав тіла убитих українських воїнів.

Пізніше отець Дмитро потрапив у 20-й батальйон територіальної оборони (зараз мотопіхотний).
З початку літа 2014 року батальйон висунувся утримувати рубежі між Дніпропетровською і Донецькою областями, а пізніше просунувся вглиб лінії фронту.

З того часу отець Дмитро на сході дуже часто. Зараз він - капелан полку «Дніпро-1″ і голова єпархіального відділу капеланської опіки Дніпровської єпархії ПЦУ.

Отець Дмитро ініціював мандрівки дітей з прифронтової зони до Дніпра та інших українських міст. Уперше діток з Красногорівки і Мар’їнки вивозили ще 2015-го року. Тепер їхня волонтерська група опікується не лише військовими підрозділами, а й школами сірої зони. У Дніпрі цю команду знають як "Посіпаки Святого Миколая".

У своїх промовах отець Дмитро часто закликає «зшивати» державу та народ. Тож всі охочі можуть поцікавитися його думками з цього приводу.

Більш детально познайомитися з діяльністю отця Дмитра можна в матеріалах Радіо Свобода та на сайті благодійної організації "Елеос":

http://eleos.com.ua/kapelan-dmytro-povorotnyj-svyata-rus-lyshe-v-dushi-inshe-surogat-srsr/ та https://www.radiosvoboda.org/a/29664888.html

Готуйте питання!
Обіцяємо, буде змістовно!

Посилання для входу:

Join Zoom Meeting

https://us04web.zoom.us/j/4567943127?pwd=cWxBWHFIWG9DSENsT0tDZWJJemc1UT09

Meeting ID: 456 794 3127
Password: 430194

Немає коментарів :

Дописати коментар