Біжучий рядок

"Всі хороші книги схожі в одному: коли ви дочитаєте до кінця, вам здається, що все це трапилося з вами, і так воно назавжди при вас і залишиться". Е. Хемінгуей

вівторок, 9 червня 2020 р.

ГЕРОЇ СЕРЕД НАС - 2 зустріч
🗓4 червня на онлайн-зустрічі проекту "Герої серед нас" у нас в гостях побував Медик з великої літери Денис Сурков. Чому з великої літери? Це людина, котра врятувала не одну тисячу дитячих життів, це професіонал, котрий щодня прокидається о 5:30, щоб знову і знову поспішати до своїх пацієнтів на улюблену роботу до дитячої лікарні, де кожен хворий - це окрема оцінка професійної майстерності.

➡️ Денис одночасно поєднує в собі дуже багато ролей і звань:
- завідувач відділенням анестезіології та інтенсивної терапії для новонароджених Обласної дитячої клінічної лікарні;
- викладач кафедри медицини катастроф і військової медицини Дніпропетровської медакадемії;
- доктор медичних наук;
- директор курсів з тактичної та вогневої підготовки військових;
- автор загальнодержавних відеоінструкцій з боротьби із COVID-19.

🔝 Під час онлайн-зустрічі Денис охоче ділився з дітьми секретами тих подій та обставин, котрі сформували його як особистість. На думку нашого співрозмовника, в житті немає обставин, людина їх створює сама, своїм свідомим вибором.

👉Окрім постійного фахового зростання, Денис із початком російсько-української війни зайняв проактивну громадянську позицію: спочатку допомагав добровольцям, а потім пройшов тренерський курс закордоном і почав викладати тактичну медицину для військових. Частково це завдяки дідусеві, бо той свого часу був військовим розвідником і виховував Дениса в любові й повазі до своєї Батьківщини.

😷Під час світової пандемії COVID-19 Денис запровадив для лікарів всеукраїнський освітній курс, який пройшли 13 тисяч учасників. За перші тижні курс переглянули близько 60 тис. користувачів.
➡️Лікар охоче розповів про свої індивідуальні правила, які допомагають підтримувати фізичний і моральний стан на високому рівні, незважаючи на постійні стресові умови роботи.
1️⃣ Найперше - це постійні заняття спортом! Особливо командним, який навчає робити не лише те, що від тебе залежить, а й підтримувати команду (пізніше це дуже допомагає в сім'ї і на роботі).
Зі слів Дениса, спорт йому дав багато: цілеспрямованість і дисципліну, щоб все встигати.
2️⃣ Вчитися все життя! Денис навів цікаву цитату:
"Життя - ескалатор, а ти біжиш поруч по сходах. Якщо швидко біжиш, то обганяєш його, якщо повільно - зупиняєшся на місці; відволікся поправити шкарпетки - життя поїхало."
3️⃣ Дбати про імунітет: спорт, харчування, здоровий спосіб життя без шкідливих звичок і обов'язково чіткий режим дня! (Особливо це стосується того, щоб вчасно лягати спати, щоб організм добре відпочивав!)
4️⃣ Все, що вважаєш за потрібне робити, треба робити або добре, або ніяк!
5️⃣ Не бігти від своїх страхів. "Хочу" або "не хочу" - не працює. Переступити через страх допомагає слово "ТРЕБА". За потреби в житті всього можна навчитися!
6️⃣ Розвивати почуття гумору. Це дає можливість не ставитися до життя трагічно.
7️⃣ Ніколи не розпочинати нове діло, не закінчивши попереднє. Важливо не кидати на середині розпочату справу, а завершити, отримати досвід і зробити висновки.
ПОРАДИ БАТЬКАМ щодо виховання дітей від Дениса Суркова:
Практикувати ставлення до дітей як до рівних від 5 років. Зробивши шкоду, дитина має пояснити ''Чому?''. Якщо причиною стало пізнання/винахідництво, за це її не варто карати.
Домовлятися! І давати право вибору, завжди. ("Якщо ти не припиниш робити..., то будеш покараний).
При вихованні самосвідомості та національної ідентичності працює тільки власний приклад!
Дитина - це дзеркало, тому найкраще при вихованні спрацьовують, в першу чергу, високі вимоги до себе.
 Не змінювати правила, встановлені у відносинах з дітьми, НІКОЛИ!
▶️ЖИТТЄВІ ПРІОРИТЕТИ Дениса Суркова:
1️⃣ Улюблена справа - вона має бути. Якщо ставиш велику ціль, то вона не може бути не на першому місці!
Як зрозуміти, що твоя справа - це дійсно Велика мета? Якщо це дійсно так, то ти засинаєш і прокидаєшся з думкою про цю справу, і вона не може бути завершеною впродовж людського життя.
Великі цілі надихають, мотивують і тоді не треба себе примушувати до роботи!
2️⃣ Діти і родина.
3️⃣ Батьківщина і обов'язок.
На питання "Хто ж такі Герої?" Денис відповів, що більшість справжніх Героїв себе не вважають такими! Себе він Героєм не вважає.
Коли людина не має обов'язку і робить щось через "не можу", оце і є геройство - переступати через свої страхи!
Зі страхом не можна і не треба боротися. В певний момент має бути щось більше за страх. Переступити через страх помагає обовязок.
Адже страх - це часто відсутність досвіду. Треба намагатися робити щось наперекір всьому і здобувати безцінний досвід.
Ми щиро дякуємо Денису за таку наповнену і змістовну зустріч і за ті важливі настанови, на які варто рівнятися в щоденному житті!
👉"Не існує когось зовні, хто може організувати твоє життя!
Треба ставити собі складні завдання
і звикати до великих навантажень", - поділився своїм основним правилом Денис Сурков.

Немає коментарів :

Дописати коментар