Біжучий рядок

"Всі хороші книги схожі в одному: коли ви дочитаєте до кінця, вам здається, що все це трапилося з вами, і так воно назавжди при вас і залишиться". Е. Хемінгуей

пʼятницю, 20 березня 2020 р.

Привіт, друже! Вже тиждень не відвідуєш школу? Скучив за своїми друзями-однокласниками?
Не сумуй! У нас є для Тебе чудова підбірка книг про однолітків. І сьогодні ми познайомимо Тебе з одною із них.

Авторку звати Зої Заґґ (відома під ніком Zoella) - влогерка з Великобританії, з міста Брайтон. Її відеоблоги (скорочено влоги) про красу, моду і стиль життя збирають мільйони підписників у You Tube, а щомісяця їх переглядає ще більше глядачів. 2011 року вона отримала нагороду від журналу «Cosmopolitan» за «Найкращий блог про красу», а наступного — як «Найкраща б’юті-влогерка» (тобто режисерка відеороликів). Вона також двічі отримувала нагороду як «Найкраща б’юті-влогерка Великобританії» (2013 і 2014 роки), приз підліткових симпатій на «Радіо І» 2014 року й нагороду «Улюблена влогерка Великобританії» від «Nickelodeon — Дитячий вибір» 2015 року. На церемонії нагородження «Підлітковий вибір-2014» її назвали «Зіркою мережі у сферах моди і краси».

А книга, про яку піде сьогодні мова, називається "Дівчина онлайн" і друга її частина - "Дівчина онлайн у турне".
Пенні Портер – звичайна дівчина- підліток, що веде досить тихе життя. Вона захоплюється фотографією, має найкращого друга Елліота, розуміючу та люблячу родину. Але Пенні нікуди подітись від звичних підліткових проблем. Про свої страхи, переживання й розчарування вона відверто розповідає у своєму блозі під ніком Дівчина Онлайн. Це і панічні атаки, і перше кохання, невпевненість в собі… Саме від останнього Пенні страждає найбільше - дівчина абсолютно не вірить в себе і через це часто потрапляє в кумедні та незручні ситуації.  Пенні не вважає себе гарною, а розраду знаходить лише у своєму блозі та спілкуванні з родиною та Елліотом.
Але все змінюється, коли вона разом з найріднішими відправляється у Нью- Йорк і знайомиться там з хлопцем на ім’я Ной, який змушує її нарешті побачити свою справжню красу  і нарешті  повірити в себе.

Чи житимуть Дівчина Онлайн і Бруклінський Хлопець довго й щасливо, як у казці, Зої Заґґ  обіцяє розповісти у третій частині їхньої історії. Та в будь-якому разі «Дівчина Онлайн у турне» – роман не тільки цікавий, емоційний і яскравий, а також наповнений важливими сенсами, які точно знадобляться читачам уже сьогодні.
«Можливо, одного дня, коли ми всі зрозуміємо, що почуваємося однаково, то перестанемо вдавати когось, ким не є. Це було б чудово».

Немає коментарів :

Дописати коментар