Біжучий рядок

"Всі хороші книги схожі в одному: коли ви дочитаєте до кінця, вам здається, що все це трапилося з вами, і так воно назавжди при вас і залишиться". Е. Хемінгуей

суботу, 2 грудня 2017 р.


Наближаємо Різдво!
Адвент (від лат. adventus — прихід) — назва періоду Різдвяного посту, час готування до свята.
Духовний сенс Адвенту подвійний. По-перше, це час радісного очікування, період готування до святкування Різдва, по-друге, час для роздумів про прийдешнє друге пришестя Христа.

Переконані, що свят забагато не буває. Всі діти щиро бажають наблизити Різдво, втім, як і багато хто з дорослих. Для того, щоб кожен день нагадував про наближення свята, ще на початку ХІХ століття у католицьких родинах був придуманий спеціальний Різдвяний адвент-календар. В ньому для кожного дня було своє завдання і своя винагорода. Від 1 по 24 грудня діти щодня відкривали упакований сюрприз з адвент-календаря, в якому, крім цитат з Писання або невеликих завдань, їх чекали солодощі – яблука, цукерки та інші невеличкі подарунки. У нашій культурі такі адвент-календарі з’явилися порівняно недавно, але вже встигли завоювати популярність. Можна адвент-календар купити, але виготовити його своїми руками набагато цікавіше.

А ми вже другий рік поспіль розпочинаємо підготовку до Різдва з нашим бібліотечним адвент-календарем. Обіцяємо щодня ділитися гарним віршиком, таким чином за адвент назбираємо віночок різдвяної поезії. А завданням першого дня буде - знайти зимовий вірш і вивчити його.

Вибір бібліотеки:
Мар'яна Савка
Різдвяне

Виходить вечір на скелі голі,
Виймає з тайстри окраєць хліба,
Окраєць хліба і грудку солі,
А хліб - зі злота, а сіль - зі срібла.

Виходить вечір в крисані теплій,
І сніг іскриться на сивих бровах.
А понад світом - звізда вертепна,
І Бог - предвічний, і радість - нова.

Немає коментарів :

Дописати коментар