Біжучий рядок

"Всі хороші книги схожі в одному: коли ви дочитаєте до кінця, вам здається, що все це трапилося з вами, і так воно назавжди при вас і залишиться". Е. Хемінгуей

пʼятницю, 20 листопада 2015 р.

Твій український простір
Продовжуємо знайомити Тебе, друже, з територією, де живе українська культура. Сьогодні мова піде про українські книгарні нашого міста.
Книгарня "ВІЗ" (пр. К. Маркса, 18)

"Любі наші читачі і читачики! Ми живемо літературними подіями країни, бажаннями та забаганками своїх читачів, які хочуть перебувати у мейнстримі сучасної української думки. Друзів нашої книгарні можна сміливо назвати літературними гурманами.    Кожна справа починається з ідеї, захоплення та любові. Для нашої сім’ї, яка заснувала і дбає про «ВіЗ», це абсолютно родинна «інвестиція». А  дивіденди – це захопливі, вдячні, подеколи здивовані погляди її читачів.
Тут ти свій. Тобі розкажуть про новинки, познайомлять із найкращим. Якщо подія очима відвідувача сприймається як абсолютно буденна, організаційно невибаглива справа, все ж будьте певні: робота вимагала титанічних зусиль. Ми не женемося за презентацією кожної україномовної книжки, для нас це занадто швидкоплинно. Ми за те, щоб бути в на 90% російськомовному місті й знати: ми тут бажані.
Книгарня "ВіЗ" покликана поширювати якісні україномовні видання з теренів України. У нас пристойна дитяча, історична, сучасна, філософська, мовознавча, краєзнавча, народознавча література.
За нетривалий відтинок часу свого існування «ВіЗ» із задоволенням вітав у себе шанованих гостей: Івана Малковича, Любомира Дереша, Мирослава Дочинця... Також ми часто запитуємо читачів, із ким би вони хотіли  поспілкуватися. Щотижня книгарня влаштовує «Тематичні полиці».
Простір книжкового «ВоЗу» невеличкий, полиці спрямовані не у довжину, до неба. Такі собі крихти піднебесся".
 Детальніша інформація - на сайті книгарні: viz-knyg.com.ua/
Книгарня Є. Сучасний культурний формат (вул. Глінки, 15)
Мережа Книгарень «Є» має свої особливості, привабливі для покупця:
  • найбільший в Україні вибір українських книг,
  • книги іноземними мовами,
  • відділ дитячої літератури (тут же місце для ігор, дитячі іграшки),
  • відділ дисків (музика, фільми, ігри, аудіокнига),
  • місця для читання,
  • безкоштовний Інтернет (Wi-Fi™),
  • полиці для буккросингу,
  • періодичні культурні заходи (презентації книжок, круглі столи, зустрічі з письменниками тощо).
Мережа Книгарень «Є» має певний концепт, чітко визначену позицію. Вона унікальна: вирізняється серед більшості книжкових мереж тим, що просуває власний, український продукт. Ця позиція відповідає очікуванням суспільства, адже, як засвідчують соціологічні дослідження, більшість українців готові читати українською мовою, серед них більшість – це ті, хто надає перевагу україномовній книжці.

Детальніша інформація - на сайті книгарні: book-ye.com.ua

Галерея-книгарня "Чорна ящірка"(Червона площа, 3) 

«Чорна ящірка» ще зовсім юна: народилась наприкінці 2011 року. Своєю концепцією завдячує сестрам Гаєвим (художницям), Аллі Рибіцькій та Станіславові Білодіденку, Ігорю Петровському та Вікторії Наріжній. Саме у них під час літнього відпочинку з’явилась ідея галереї-книгарні, і саме вони своїми ресурсам та вмістом кишень зуміли її швидко втілити. 

Книжкове минуле перейшло «Чорній ящірці» у спадок, адже раніше в тому ж приміщенні був книжковий магазин. Зарубіжна та українська література, філософія, культурологія, літературознавство, історія, художні альбоми, дитяча література, періодичні видання – всього потрохи, адже простір, скажімо так, дуже камерний. Тож, найбільший секрет розміщення книжкової продукції – розмістити за напрямками побільше книжок на скромній площі.
Книжки відбираються за егоїстичним негласним правилом: те, що люблять засновники, в надії, що це полюблять і читачі.
У «Ящірці», як у гостях: можна все, що не заважає господарям. Тут завжди пропонують відвідувачам розташовуватися зручніше і не квапитися з вибором. У книгарні-кав’ярні можна замовити книжки тих видавництв, із якими налагоджена співпраця".
Сайт книгарні: blacklizard.dp.ua

Немає коментарів :

Дописати коментар