Біжучий рядок

"Всі хороші книги схожі в одному: коли ви дочитаєте до кінця, вам здається, що все це трапилося з вами, і так воно назавжди при вас і залишиться". Е. Хемінгуей

пʼятницю, 10 квітня 2020 р.

Напередодні Дня космонавтики хочемо познайомити Тебе з книгами вченого, людини, безмежно закоханої в науку - Стівена Гокінга.
Стівен Гокінґ – один з найвидатніших фізиків-теоретиків нашого часу, у якого ще в юному віці був виявлений бічний аміотрофічний склероз. У віці вісімнадцяти років йому оголосили, що хвороба розвиватиметься, поки не призведе до повного паралічу. Йому прогнозували жити ще два-три роки максимум. Проте він прожив 76 років, у нього троє дорослих дітей, Орден Британської імперії і світове визнання, незважаючи на те, що в останні роки він практично втратив можливість рухатися.

У 2006 в співавторстві зі своєю дочкою Гокінґ написав дитячу науково-популярну книгу «Джордж і таємний ключ до Всесвіту», що пізніше переросла в серію книг.

Ти дізнаєшся, чому не варто стрибати на кометі, коли вона мчить крізь космічний простір, що таке чорні дірки, чи пощастить нам колись познайомитися з прибульцями, які зоряні системи називають потрійними, що таке адронний колайдер та інші найцікавіші загадки Всесвіту. Це не лише захоплива історія про дружбу, космічні мандри та шкільні перипетії, а й неймовірна оповідь про те, як влаштований світ, у якому ми живемо.

А якщо захочеш поглибити свої знання з астрономії і фізики, ласкаво просимо до бібліотеки, де на тебе чекатимуть енциклопедії.

Немає коментарів :

Дописати коментар