Біжучий рядок

"Всі хороші книги схожі в одному: коли ви дочитаєте до кінця, вам здається, що все це трапилося з вами, і так воно назавжди при вас і залишиться". Е. Хемінгуей

понеділок, 26 березня 2018 р.

До Дня Землі
Чи зауважував ти, друже, скільки сміття продукує одна середньостатистична родина за один тиждень? Скільки залишається після нас обгорток від морозива чи цукерок, печива та пряників, скільки пакетів з-під молока, соку чи кефіру, упаковок з-під соусів, кетчупів і майонезів, скільки одноразових стаканчиків, целофанових пакетиків і пластикових пляшок з-під напоїв?
Чи є в цьому така нагальна потреба? І чи можна розумно зменшити кількість речей, що вживається?
Щоби замислитись на цю тему, існує такий День Землі. Коли люди звертають увагу один одному на те, що можна замість одноразового стаканчика взяти каву чи інший напій в своє горня або термос, а замість пластикових мішечків класти покупки в тканеві торбинки. Батарейки краще не викидати на смітник, де вони будуть довгий час розкладатися і отруювати землю, а збирати і здавати в пункти прийому. Сміття можна сортувати, а папір здавати на переробку.
А ми в цей день спілкувалися на цю тему і зробили фото з речима багаторазового вжитку: торбинками, сітками, горнятками і термосами.
Приєднуйся і ти, друже, до людей, які піклуються про свою Землю!

Немає коментарів :

Дописати коментар