Біжучий рядок

"Всі хороші книги схожі в одному: коли ви дочитаєте до кінця, вам здається, що все це трапилося з вами, і так воно назавжди при вас і залишиться". Е. Хемінгуей

пʼятницю, 11 грудня 2015 р.


Диво сьоме. Казкове. Сумне...

У героя казки «Пригоди Піноккіо» був прототип, він жив у Флоренції, похований недалеко від самого Коллоді. І звали його Піноккіо Санчес.
І що найцікавіше, вчені відразу ж повірили в нього. А результати ексгумації підтвердили, що і ноги, і руки, і навіть ніс у бідолахи були дерев'яні.
У небагатому флорентійському сімействі народилася дитина, яку назвали Піноккіо, що в перекладі з флорентійського діалекту означає "Кедровий горішок". Спочатку було все добре, малюк грався з друзями, допомагав по дому, був звичайним хлопчиком, поки батьки не помітили, що їх син не росте, зупинившися на 120 сантиметрах. Час минав, молодого Піноккіо призвали до армії, але через маленький зріст його взяли тільки барабанщиком.
Його кар'єра тривала 15 років, після чого він повернувся на Батьківщину абсолютним калікою. Під час звичайних навчань в горах, коли його колеги-солдати безпроблемно долали перешкоди, низькорослий Піноккіо Санчес оступився і зірвався в гірський обрив, розплющивши собі ніс і переламавши кінцівки. Молодий солдат вижив, хоч всі кінцівки довелося ампутувати .
Але доля була прихильною до Піноккіо:  лікар-протезист Карло Бестульджі виготовив для нього дерев'яні протези. Цей диво-доктор і став прототипом тата Карло. Про «тата Карло» говорили, що він з дияволом у змові, таке не може зробити звичайна людина, проте Піноккіо все одно погодився на протези кінцівок і навіть на дерев'яну вкладку для носа.
Коли Піноккіо повернувся додому, нікого з рідних в живих у нього не залишилося, тому йому  терміново довелося  навчитися доглядати за собою. Грошова допомога по мобілізації закінчилися, та й допомога сусідів була не безмежна. Одного разу на ринку, коли він випрошував їжу у торговок, його помітив господар одного з циркових балаганів. Запропонував, якщо той опанує кілька нехитрих трюків, то може йти до нього артистом в балаган. Дерев'яний карлик більше нагадував ляльку, тому й користувався шаленою популярністю у публіки. І до самої смерті більше не голодував. Під час виконання трюку Піноккіо Санчес розбився, сильно пошкодивши собі голову.

Немає коментарів :

Дописати коментар