Біжучий рядок

"Всі хороші книги схожі в одному: коли ви дочитаєте до кінця, вам здається, що все це трапилося з вами, і так воно назавжди при вас і залишиться". Е. Хемінгуей

суботу, 20 червня 2015 р.

"БібліоГостини" / або "Клуб 13-ти: Дніпро-Львів"
Люб'язні господарі - пані Марія (б/ф №13, Львів)
і вдячні гості - О.С. (б/ф №13, Дніпро)
Знаєте, в чому сила соціальних мереж? Вони дають можливість знаходити однодумців в різних куточках країни і за її межами. Так, дякуючи всесильному Фейсбуку,  народилась ідея "БібліоГостин".
В самісінькому центрі Львова, в старовинному будинку з височенними стелями, розташована філія №13 міської бібліотеки для дітей. Тут все по-львівськи: через брак місця львів'янам доводиться опановувати мистецтво жити в висоту, майже віртуозно використовувати вертикальну площу - шафки з книгами до неба і драбинки, щоби досягати до верхніх поличок.
Як працюється колегам в центрі міста, яке є культурним центром країни? Вам цікаво? Мені також.
"Кікімора" дитячими руками
Дружба з дитячими видавництвами (звичайно, "Видавництво Старого Лева"); громадськими організаціями - дитячими (звичайно, ПЛАСТ) і дорослими ("Форум видавців"); довколишніми школами (і літніми пришкільними таборами); праця комп'ютерного центру (програма "Бібліоміст" і що шукають в Інтернеті сучасні читачі); краєзнавчий напрямок; волонтерська допомога військовим - теми нашої розмови.
Окрема тема - ремонт і облаштування читального залу меценатами. Якими? Розкажу по приїзду. В нашому місті вони теж є.:)
 ...І на десерт - запашна львівська кава.

2 коментарі :